Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Rösjön ligger i Sjöberg i Sollentuna kommun, precis på gränsen mot Danderyd och nära kommungränsen även för Täby. Föreningen består av 16 hus med sammanlagt 198 bostadsrätter. Den totala bostadsytan är drygt 14.000 m2 och markarean nästan 30.000 m2.

Föreningen bildades 1976 och var ursprungligen medlem i HSB Norra Storstockholm.

Närheten både till tunnelbanan i Mörby centrum och till pendeltåget i Sollentuna centrum gör att restiden in till Stockholm city om man reser kommunalt enbart är ca 30 minuter, det dessutom åt två olika håll.

I närområdet finns stor tillgång till skog och natur. I skogen nedanför föreningen finns flera motionsspår, både för promenader/löpning och för längdskidåkning på vintern. För de som gillar utförsåkning finns Väsjöbacken på bara några kilometers avstånd. Gångavstånd både ner till Edsviken och till Rösjön säkrar tillgången till härliga bad om sommarhalvåret och vackra skridskoturer på vintern.